Norwegian med passagerarrekord och hög kabinfaktor i juli

ln-nge_boeing_b-737wl_norwegian_in_unicef_colours_9530582751

Norwegian passerar en milstolpe även under juli månad. Totalt valde över 3,3 miljoner passagerare att resa med bolaget i juli, en ökning med 15 procent jämfört med samma månad förra året. Det är det högsta antalet passagerare under en enskild månad. Kabinfaktorn var på 94 procent.

Totalt reste 3 358 565 passagerare med Norwegian i juli, 432 683 (15 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 23 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 24 procent. Kabinfaktorn för juli var på 94 procent och långdistanslinjerna hade en ännu högre kabinfaktor på 96 procent.

”Vi är väldigt nöjda över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa, särskilt på interkontinentala linjer. Det är också positivt att trots stor kapacitetsökning är planen i stort sett fulla och utvecklingen är bra över hela linjenätet. Det betyder att resenärer i Europa, USA och Asien uppskattar låga priser, nya flygplan och bra service”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,1 procent av de planlagda flygningarna i juli. Punktligheten var på 68,8 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I juli levererades tre Boeing 737 MAX och två Boeing 787-9 Dreamliner. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.