China Eastern & Delta köper in sig i Air France-KLM

Air_France_&_KLM_vertical_stabilizers
China Eastern Airlines och Delta köper in sig i Air Franc-KLM gruppen.

Det kinesiska flygbolaget China Eastern Airlines och amerikanska Delta Air Lines köper 10 procent var av aktierna i Air France KLM. Det är den första investeringen som ett av Kinas statsägda flygbolag gör i ett västerländskt flygbolag.

Affären är en del i ett större samarbete mellan Delta Air Lines, Virgin Atlantic och Air France-KLM som presenterades på torsdagen. Delta äger sedan tidigare drygt tre procent i Air France-KLM. Samarbetet mellan bolagen kommer att utökas på Atlanttrafiken till USA som flygs från totalt 12 hubbar både i USA och Europa. Dessutom kommer italienska Alitalia också att ingå i Atlanten-samarbetet. Bolagen kommer att göra det lättare att byta flyg på mellan flygbolagen på deras hubbar genom bättre tidtabeller uppger ch-aviation.

China Eastern betalar 375 miljoner euro, motsvarande 3,6 miljarder kronor, för investeringen i Air France KLM.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.