Nordica Regional klart för trafikstart och fler flyg från Flybe gäller för SAS

G-FBXC_ATR_72_SAS_ARN_02WIKIMEDIA COMMONS
SAS ATR 72-600.

I mars blev det klart att Nordica Regional tar över Jettimes ATR trafik som flygs på uppdrag av SAS. Nu är premiärdatumet spikat. Dessutom kommer SAS att leasa in en Bombardier Dash 8 från Flybe i oktober.

Den 13 augusti blir det premiär för Nordica Regionals ATR 72-600 flygningar för SAS. Då börjar två ATR:er flyga på SAS linjer från Köpenhamn till Aalborg, Aarhus, Billund, Gdansk, Göteborg, Hannover, Hamburg, Poznan och Berlin. Den 4 september utökas Nordica Regionals flygningar och ytterligare två ATR:er tillkommer på SAS flygningar främst från Billund till Oslo och Köpenhamn. Även Aalborg-Oslo kommer att trafikeras med Nordicas ATR 72-600.

Mellan 2 och 22 oktober kommer Flybe att flyga med en Bombardier Dash 8 Q400 för SAS från Stockholm/Arlanda till Riga, Turku och Sundsvall. Anledningen är att Flybes flotta på fem ATR 72-600 som flyger för SAS från Arlanda inte räcker till. Därför kommer den snabbare Dash 8 Q400 att flyga under oktober månad för att säkra att trafikprogrammet kan genomföras som planerat.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.