Norwegian vill flyga Stockholm-Asien med MAX

737-8-MAX-Freddie-Laker_Hi-Res_CMYK
Norwegian Boeing 737 MAX.

Norwegian vill använda nya Boeing 737 Max för att öppna nya långdistanslinjer från Stockholm till Asien. Det säger en av grundarna till företaget, Bjørn Kjos, i en intervju med Svenska Dagbladet. – Planet blir väldigt intressant för Stockholm.

Flygbolaget Norwegian vill använda det nya flygplanet 737 Max för att öppna nya långdistanslinjer från Stockholm till Asien. Det säger en av grundarna till företaget, Bjørn Kjos, i en intervju med Svenska Dagbladet uppger TT.

”Planet blir väldigt intressant för Stockholm. Om vi bara får rättigheter att flyga över Ryssland kommer vi att starta en massa linjer från Stockholm till Asien. Fast den satsningen motverkas om det blir en flygskatt i Sverige”.

Boeing 737 Max kan med nya motorer och ny utformning på vingarna flyga längre, vilket gör att det kan användas för flygningar mellan till exempel västra Europa och nordöstra USA.

Bjørn Kjos säger även till SvD att konkurrenter som Ryanair och Easyjet är frånkörda på långlinjemarknaden eftersom de helt enkelt är för sent ute med att införskaffa sådana flygplan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.