Växjö med stark växt under första halvåret 2017

Smaland_Airport
Växjö Småland Airport.

När antalet passagerare för årets första sex månaderna summeras konstaterar Växjö Småland Airport att det skett en ökning med hela 25 procent jämfört med samma period föregående år.

Samtliga linjer från flygplatsen visar positiva siffror i år inklusiv chartern och med de nya flyglinjerna till Tuzla och Gdansk har vi sett en stark ökning av passagerare. Imorgon torsdag välkomnar vi tillbaka Czech Airlines med sin sommarlinje till Prag två dagar i veckan och nästa fredag startar Wizzair ytterligare en flyglinje till Skopje Makedonien, även den två dagar i veckan. Det innebär att flygplatsen siktar på ca 230 000 passagerare i år, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport.”

Sammanlagt flög 96 519 passagerare till och från Växjö Småland Airport under de första sex månaderna i år. Den största anledningen till att antalet passagerare har ökat från flygplatsen är lågprisflygbolagen Ryanair och Wizz Airs expansion respektive intåg på flygplatsen med nya linjer itll Gdansk repsektive Tuzla. Dessutom bidrar Czech Airlines linje till Prag och BRAs linje till Bromma till passagerare på Växjö Småland Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.