Utökad ankomsthall står klar på Landvetter

plattan_lounger

Göteborg Landvetter Airport fyller 40 i år och fortsätter att expandera. För att kunna möta den förväntade tillväxten och ta emot åtta miljoner resenärer om året jämfört med dagens 6,5 miljoner, initierar nu flygplatsen en rad stora investeringsprojekt.Den 29 juni invigdes den utbyggda ankomsthallen med 1800m2 större yta och två nya bagageband. Det är första etappen i vad som kommer att bli mer än en dubblering av ankomsthallens yta och kapacitet.

På Göteborg Landvetter Airport tar det i snitt resenären fyra minuter att ta sig från planet till bagagebandet. Det ställer höga krav på hanteringen.

”Det är handlingsbolag som sköter bagaget, efter avtal med flygbolagen”, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren. Dessa avtal mellan flygbolag och handlingsbolag reglererar hur snabbt bagaget ska nå resenären. Genom den utbyggda ankomsthallen skapar vi förutsättningar för en bättre arbetsmiljö och logistik för våra samarbetspartners och resenärer.

”Detta är en del av utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport där vi bygger för att ta emot åtta miljoner resenärer år 2027”, säger Charlotte Ljunggren.

I de kommande investeringsprojekten ingår bland annat tre nya brygganslutna gater, nytt flygplatshotell och en station för den nya järnvägen Göteborg–Landvetter–Borås.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s