Norwegian lanserar fyra nya transatlantiska linjer

ei-lnj_flyaway-19-of-45
Norwegian Boeing 787 Dreamliner.

Norwegian fortsätter att växa internationellt och lanserar nya interkontinentala linjer från London Gatwick till Chicago och Austin samt från Paris till Boston och Oakland. Norwegian utökar dessutom antalet avgångar på befintliga linjer från Paris till Los Angeles och New York.

Norwegian lanserar ytterligare två destinationer i USA – Chicago och Austin från London. De nya linjerna innebär att Norwegian nu erbjuder flygningar från 13 europeiska städer till 15 städer i USA.

”Det har nu gått ett år sedan vi började flyga långdistanslinjer till USA från Paris. Det har varit stor efterfrågan med fulla plan. Vi ser nu fram emot att ge ännu fler resenärer möjlighet att flyga prisvärt mellan nya destinationer i USA och Europa”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

De nya linjerna:
London Gatwick till Austin-Bergstrom International Airport: Tre avgångar i veckan med start i mars 2018
London Gatwick till Chicago O’Hare International Airport: Fyra avgångar i veckan med start i mars 2018
Paris Charles de Gaulle Airport till Boston Logan International Airport: Fyra avgångar i veckan med start i maj 2018
Paris Charles de Gaulle till Oakland International Airport: Fyra avgångar i veckan med start i april 2018

Norwegians långdistansverksamhet startade 2013 med direktflyg mellan Stockholm och New York samt Oslo och New York. I takt med att fler nya Boeing 787 Dreamliner har levererats till bolaget har antalet interkontinentala linjer ökat och den globala strategin är på väg att realiseras.

Under 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och förra året mellan Paris och USA. I år har bolaget börjat flyga mellan Barcelona och USA. Tidigare i år lanserade Norwegian nya linjer mellan London och Singapore samt London och Buenos Aires. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.