Norwegians första Boeing 737 MAX levererad

737 MAX_3
Norwegians första Boeing 737 MAX landar på Oslo Gardermoen.

I fredags landade Norwegians allra första flygplan av modellen Boeing 737 MAX på Oslo Gardermoen flygplats. Norwegian är först i Europa med den här flygplansmodellen som är en uppgraderad version av Boeing 737-800, en modell som bolaget redan använder på kortlinjerna.

Boeing 737 MAX är nästa generations kort- och mellandistansplan med 189 säten i Norwegians konfiguration och med en räckvidd som gör det möjligt att flyga interkontinentalt.

”Vi är väldigt nöjda med att vi äntligen har fått vår första Boeing 737 MAX levererad och som snart kommer att sättas i trafik. Den här nya flygplansmodellen gör det möjligt att flyga interkontinentalt till ännu lägre priser. De här flygplanen är ännu mer bränsleeffektiva och miljöanpassade än våra nya Boeing 737-800-plan”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Totalt har Norwegian en beställning på 110 flygplan av modellen Boeing 737 MAX. Under 2017 kommer fyra stycken 737 MAX-plan att levereras till Norwegian. Planen kommer att flyga interkontinentala linjer med start i juli från bland annat Edinburgh och Belfast till Stewart International (New York), Providence utanför Boston samt Hartford.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.