Slutfluget med SAAB 2000 hos BRA

Saab2000
BRA SAAB 2000.

Målet var att alla SAAB 2000 skulle lämna BRAs flotta till midsommar, och det höll -nästan. I söndags, två dagar efter midsommar genomfördes den sista flygningen med en SAAB 2000 i BRAs regi på sträckan Umeå-Bromma.

”Det var ett känslomässigt ögonblick. Den har ju funnits med oss länge och det var många piloter som ville flyga den sista flygningen”, berättar Emma Sandsjö, informationschef på BRA för Flygtorget gällande den sista flygningen med SAAB 2000 som BRA totalt har haft 13 stycken av.

Att SAAB 2000 har lämnat BRA innebär även att bolagets linje mellan Göteborg och Umeå har lagts ner strax för midsommar, och istället väljer man att satsa på flygningar mellan städerna via Bromma.

I BRA:s flotta nu finns bara två flygplanstyper, ATR 72 och Avro RJ 85/100. Det är ATR 72 som har ersatt SAAB:arna och BRA har nio ATR 72-600 som sedan ett par år tillbaka har levererats direkt från ATR:s fabrik i Toulouse. Dessutom har man kvar fyra ATR 72-500 som har funnits med sedan Golden Air tiden. I och med bytet av SAAB till ATR minskar BRA sin påverkan av miljön då ATR:erna har 35 procent lägre utsläpp än SAAB 2000.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.