Norwegian lanserar ny direktlinje till Argentina

ei-lna_boeing_b-787-8_norwegian_9523920911
Norwegian Boeing 787 Dreamliner.

Norwegians globala expansion fortsätter med lansering av ny direktlinje mellan London Gatwick och Argentinas huvudstad Buenos Aires. Det här blir Norwegians första destination i Sydamerika.
”En milstolpe för Norwegian”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Det första direktflyget mellan London Gatwick och Buenos Aires lyfter i februari 2018.

”Lanseringen av den nya linjen till Buenos Aires är en ny milstolpe för Norwegian och en viktig del i vår globala strategi. Det blir vår allra första linje till Sydamerika och markerar starten på bolagets expansionsplaner i Argentina”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Tidigare i år godkände Norwegians styrelse att koncernens argentinska dotterbolag etablerar baser, anställer nya medarbetare och lanserar nya linjer i Argentina. Norwegian har ansökt om drifttillstånd (Air Operator’s Certificate) för att kunna flyga i Argentina. Om myndigheterna godkänner ansökan kommer de nya linjerna lanseras i slutet av året.

”Argentina är en väldigt intressant marknad med stora möjligheter. Dagens flygutbud i Argentina och Sydamerika är relativt begränsat. Därför ser vi fram emot att ge argentinarna billiga flygbiljetter, både inrikes- och utrikeslinjer inom en snar framtid”, fortsätter Bjørn Kjos.

Med start 14 februari 2018 kommer Norwegian trafikera sträckan mellan London Gatwick och Buenos Aires. Buenos Aires-linjen kommer att trafikeras med bolagets 787 Dreamlinerplan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s