Swedavias flygplatser växte i maj

arlanda_1_publish
Arlanda växer, och knappar in på Kastrup samt har passerat Gardermoen i kampen om största flygplats i Norden.

Passagerarantalet fortsätter att öka på Swedavias flygplatser. Under maj månad reste 3 855 000 passagerare till eller från Swedavias flygplatser – en ökning med åtta procent jämfört med föregående år.

Hittills i år har 16 342 000 passagerare rest till eller från Swedavias flygplatser vilket är en ökning med knappt sju procent jämfört med samma period förra året.

Utrikesresandet ökade också. 2 510 000 passagerare reste till eller från utrikesdestinationer i maj, vilket är en ökning med nio procent jämfört med samma månad föregående år. Inrikesresandet uppgick till 1 345 000 passagerare – en ökning med sex procent jämfört med maj 2016.

Till eller från Stockholm Arlanda Airport reste 2 431 000 passagerare i maj vilket är en ökning med tio procent jämfört med maj förra året. 1 908 000 passagerare reste utrikes till eller från Arlanda – en ökning med 11 procent. Även inrikestrafiken ökade med 8 procent, antalet inrikespassagerare var 523 000. Detta gör att Arlanda går om Oslo i kampen om andra största flygplatsen i Norden för 2017. Oslo Gardermoen har hittills haft  2 399 000 passagerare under året.

Göteborg Landvetter Airport ökade med sju procent i antal passagerare då 608 000 reste till eller från flygplatsen under årets femte månad. Även utrikesresandet ökade med sju procent då 462 000 reste utrikes till eller från Göteborg Landvetter Airport. Inrikesresandet ökade med fem procent.

Övriga passagerarökningar i maj noterades på:
Åre Östersund, Ronneby och Kiruna Airport som ökade totalresandet med åtta procent vardera.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.