Juneyao Airlines första ”connecting partner” i Star Alliance

Juneyao_Airlines_Airbus_A321-211_at_Shanghai_Hongqiao
Juneyao Airlines Airbus A321.

Juneyao Airlines blev i förra veckan det första flygbolaget i utvidgningen av Star Alliance nätverk som en ”Connecting Partner”. Inom ramen för Alliance innovativa partnerskapskoncept, erbjuder det Shanghai-baserade flygbolaget nu Star Alliance-passagerare nya transfermöjligheter från någon av Shanghais två flygplatser – Pudong International och Hongqiao International.

”Med Juneyao Airlines som Connecting Partner har vi uppnått två viktiga mål. Först och främst kan vi som allians erbjuda ett attraktivt sätt att ansluta till vårt globala allians-nätverk utan att kräva fullt medlemskap. Vidare kommer partnerskapet att göra det möjligt för oss att förstärka vårt nätverk. För det andra, stärker vi med Juneyao Airlines vår marknadsposition i Shanghai, en stad som redan betjänas av 17 av våra medlemsflygbolag och som nu kommer att erbjuda ännu bättre anslutningsalternativ för våra kunder”, säger Jeffrey Goh, CEO Star Alliance.

Star Alliance medlemsflygbolag Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana, Austrian, Ethiopian Airlines, EVA Air, Lufthansa, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, SWISS, THAI, Turkish Airlines och United tillhandahåller mer än 1600 tjänster varje vecka (874 inrikesflygningar och 811 internationella flygningar) in och ut ur den kinesiska metropolen, till 64 destinationer (25 nationella och 39 internationella) i 19 länder. Juneyao Airlines erbjuder nu Star Alliance-kunder alternativet att ansluta till mer än 1700 flyg varje vecka, till 69 destinationer i åtta läder och regioner via Shanghai.

”Under vår elvaåriga historia har vi vuxit till ett medelstort flygbolag med 62 familjeflygplan av typen Airbus A320. Att väljas till Connecting Partner av Star Alliance för att tillhandahålla ytterligare anslutningsmöjligheter via Shanghai är ett erkännande av vårt engagemang för service. Vi hoppas att Star Alliance kunder kommer att uppskatta vår gästfrihet”, säger Wang Junjin, styrelseordförande för Juneyao Airlines.

Med Connecting Partner Model kan regionala, lågpris- eller hybridflygbolag knytas till Star Alliance nätverk utan att vara tvungna att bli fullvärdiga medlemmar. För kunder innebär det åtkomst till ytterligare resealternativ utöver de nuvarande 1300 flygplatser som betjänas av Alliances 28 medlemsflygbolag. Connecting Partners är noga utvalda och måste uppfylla den höga driftstandard som Star Alliance kräver.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.