Norwegian lanserar direktflyg mellan Italien och USA

b787-lnh-full-res-6110
Norwegian Boeing 787 Dreamliner.

Norwegians internationella satsning fortsätter med lansering av nya direktlinjer mellan Rom och tre amerikanska storstäder. I samband med lanseringen etableras även en bas i Rom för den nya långdistansverksamheten.

Norwegian lanserade i förra veckan nya långdistanslinjer från Rom till tre destinationer i USA: New York (Newark), Los Angeles (LAX) och San Francisco (Oakland). De nya linjerna komma att starta i november 2017.

”Lanseringen av direktlinjer mellan Italien och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Rom är en av världens mest populära turistattraktioner och är ett eftertraktat resmål för många amerikaner. Det här är samtidigt en fin möjlighet för italienska folket att flyga prisvärt till USA i våra bekväma och splitternya flygplan. Fler linjer mellan kontinenterna skapar både mervärde och fler arbetsplatser i både Europa och USA”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians långdistansverksamhet etablerades 2013 med direktflyg mellan Stockholm och New York samt Oslo och New York. I takt med att flera nya Boeing 787 Dreamlinerplan levererats till bolaget har antalet interkontinentala linjer ökat. Den internationella strategin håller nu på att realiseras. År 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och 2015 mellan Paris och USA. I juni i år startar direktflyg mellan Barcelona och USA. Tidigare i år lanserade bolaget även direktflyg mellan London och Singapore samt mellan London och Denver och Seattle. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.

I dag har Norwegian långdistansbaser i New York, Fort Lauderdale, London, Bangkok och Barcelona. Mot slutet av året kommer bolaget att ha närmare 1000 medarbetare i USA. Inga andra icke-amerikanska flygbolag har fler medarbetare i USA än Norwegian. Norwegian flyger nu till 11 destinationer i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle och Denver.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.