Ja i EU- kommissionen, 250 miljoner till Scandinavian Mountains Airport

Saan..

Ja i EU- kommissionen, 250 miljoner tilldelas Scandinavian Mountains Airport i ett statligt investeringsstöd. Det är dock oklart när den första spaden sätts i jorden.  EU- kommissionen godkänner det statliga investeringsstödet till Scandinavian Mountains Airport AB, på 250 miljoner.

”Det är en glädjens dag idag, säger Brett Weihart, Vd Scandinavian Mountains Airport AB. Det här beskedet har vi jobbat hårt för, och det är ett beslut som visar att besöksnäringen är en viktig motor. Nu kan vi ta nästa steg mot öppning av flygplatsen och upplevelsecentret med handel, aktiviteter och restauranger under år 2019”, säger Brett Weihart.

Den totala investeringen för etableringen är drygt 1 miljard, där lokal- regionala privata investerare står för merparten av investeringen, 75 procent. Det lokal- regionala näringslivet har under många år utvecklat besöksnäringen och investerat i regionen, små och stora företag tillsammans. För besöksnäringen i Sälenfjällen och hela Scandinavian Mountains- regionen innebär ett ja från EU-kommissionen att den tydliga satsningen på internationell marknad kan ta nästa steg.

”Ett positivt besked som stärker fortsatt utveckling av besöksnäringen i hela Dalarna och Sälenfjällen. Statens investeringsstöd på 250 miljoner bidrar till fler möjligheter och snabbare utvecklingstakt, och fler gäster. Det blir nya arbetstillfällen och en levande landsbygd. Ett viktigt beslut som visar att besöksnäringen är en av våra viktiga framtidsnäringar”, säger Dalarnas Landshövding Ylva Thörn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.