Icelandair-först med ”höghastighetsinternet” ombord

gallery-large-01
Icelandair Boeing 737 MAX. FOTO: Boeing.

När Icelandair från 2018 utökar flottan med 16 Boeing 737MAX kommer planen gradvis att utrustas med höghastighetsinternet ombord, vilket betyder att det är möjligt att streama filmer och vara online med en kvalitetsupplevelse och hastighet som om du satt hemma på soffan.

Det är en teknologi från ViaSat som möjliggör att man kan sitta i sin stol på 35.000 fot och streama sin favoritserie, titta på en fotbollsmatch, nyheter m.m.

Rent tekniskt innebär detta att passagerarnas enheter direktansluts till ViaSat-2 Ka-bandet satellitnätverk i Nordamerika och Atlanten, samt skiftar över till europeiska KA-SAT-nätverk, som delvis ägs av ViaSat genom deras samarbete med Eutelsat och vice versa på din resa tillbaka.

Icelandair var det första europeiska flygbolaget som introducerade gate-to-gate wi-fi motsvarande 3G och investeringen i denna nya teknik från ViaSat innebär att Icelandair kan erbjuda en av de bästa Internetanslutningar i luften.

16 st Icelandair B737MAX får ViaSats inflight teknologi installerat efter leverans, som beräknas påbörja mars 2018 och fortsätter till slutet av 2020.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.