10:e året runt linjen till Nordamerika med Icelandair

Icelandair Boeing 757-200
Icelandair Boeing 757-200.

Icelandair öppnade vägen till Vancouver på den kanadensiska västkusten i maj 2014 och destinationen har hittills varit säsongsbetonad. Men Vancouver blir nu den 10:e nordamerikanska destination som Icelandair flyger till året runt. De andra är Seattle, Denver, New York (JFK), New York (Newark), Boston, Chicago, Washington, Edmonton och Toronto, de två sistnämnda i Kanada.

Icelandair flyger till Vancouver två gånger i veckan på vintern och tre gånger i veckan under sommarmånaderna.

Vancouver är den största staden i västra Kanada med 2,3 miljoner invånare och har vid upprepade tillfällen röstats fram som världens bästa stad att leva i. Med vinterresor till Vancouver inkluderas även ett av världens bästa skidområden, Whistler Blackcomb som även var värdstad för vinter-OS 2010. Allt detta blir nu närmare än tidigare med bara ett byte på Keflavik flygplats på din väg till de kanadensiska sluttningarna och pudersnö.

Icelandair flyger till 46 destinationer, 18 totalt i Nordamerika, 13 i USA samt fem i Kanada. Nya amerikanska destinationer i 2017 är Philadelphia (maj 2017) och Tampa Bay (september 2017). Förväntat passagerarantal i år beräknas till 4.000.000, en ökning med 450.000 passagerare mot 2016.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.