Ny direktlinje till Delhi från Arlanda med Air India

Air_India_Boeing_787-8_Dreamliner_(VT-ANG)_departs_London_Heathrow_Airport_2ndJuly2014_arp
Air India Boeing 787 Dreamliner som kommer att flyga till Stockholm från Indien med start den 15 augusti.

Antalet långdistansförbindelser från Stockholm Arlanda Airport fortsätter att öka när Air India startar en direktlinje mellan Stockholm och Delhi den 15 augusti. Det finns en hög efterfrågan på direkttrafik till Indien, både inom näringslivet och bland privatresande, som nu får ännu fler valmöjligheter att resa vidare i Asien från Air India´s flygplatsnav Delhi. Antalet passagerare mellan Indien och Sverige har växt med hela 50 procent de senaste tre åren.

Med ett växande affärsutbyte mellan Sverige och Indien är behovet stort av ytterligare tillgänglighet mellan de två huvudstäderna. I dag är passagerarna jämnt fördelade mellan antal privat- och affärsresenärer och även mellan antal indiska och svenska resenärer i båda riktningarna. Genom den nya linjen får svenska resenärer förutom en ny direktlinje även en förbättrad tillgänglighet till övriga Asien via Air India’s flygplatsnav Delhi.

”Arlanda är den snabbast växande flygplatsen i Skandinavien. Att Air India nu väljer att etablera sig i Stockholm är mycket glädjande och även ett tydligt bevis på den starka utvecklingen här. Sverige har den största marknaden i Skandinavien och det finns en växande efterfrågan på direktflyg till Indien, framförallt från näringslivet. Den nya linjen gör det också smidigare för det växande antalet indiska besökare att resa till Stockholm”, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef på Swedavia.

”Som en del av våra expansionsplaner är vi glada över att nu lansera direktlinjen Delhi-Stockholm”, säger Ashwani Lohani, Chairman & Managing Director för Air India.

Med start den 15 augusti kommer Air India att flyga den nya direktlinjen mellan Stockholm och Delhi tre gånger i veckan med en Boeing 787-8 Dreamliner. Sedan 2013 har tillväxten av interkontinentala direktförbindelser till och från Arlanda varit mycket stark, och totalt har 19 direktlinjer nu etablerats.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.