Stark passagerartillväxt på Skellefteå Airport

7cbgokpvzpayks22ccedrg (1)
Skellefteå Airport växer under 2017 och Norwegians etablering på flygplatsen hjälper till.

2017 har startat starkt för Skellefteå Airport. Under första kvartalet ökade passagerarantalet med 11 procent och under april hade flygplatsen 29 951 resenärer, vilket är en ökning med 5 429 resenärer jämfört med samma månad under fjolåret och trenden håller i sig. Färska siffror visar att antalet resenärer på Skellefteå Airport har ökat med 40 procent de tre senaste veckorna.

Redan under januari visade siffrorna ett ökat resande från Skellefteå Airport men det riktiga uppsvinget har kommit under april. Den 26 mars startade Norwegian flygtrafik mellan Skellefteå och Stockholm Arlanda. Tillsammans med de fem rundturer som sedan tidigare opereras av SAS så trafikeras Skellefteå Airport nu av åtta dagliga avgångar till Stockholm Arlanda. Det utökade utbudet gör att tillgängligheten förbättras vilket redan efter en månad syns i flygplatsens passagerarstatistik.

”Det är roligt att vi fått en så bra start. Skellefteåregionen är inne i en expansiv fas med många investeringsprojekt och det är fantastiskt att vi lyckats få till stånd bra flygkommunikationer till vår region. 2017 kommer att bli ett år av möjligheter för oss att resa ut i världen eller för omvärlden att komma till Skellefteå och svenska Lappland”, säger Robert Lindberg, vd på Skellefteå Airport.

Under våren sker dessutom en hel del ombyggnader på flygplatsen för att bättre kunna hantera ökade passagerarflöden och samtida flygtrafik.

”Vi bygger ut delar av flygplatsen samt investerar i utrustning för en ökad automatisering av passagerarflöden. Dessutom bygger vi ut parkeringsytorna eftersom vi från den 1 juni kommer att erbjuda möjligheten till gratis parkering. Detta hoppas jag ska ge ytterligare en effekt i ökat passagerarantal”, säger Robert Lindberg

Statistik 2017 2016 +/-
April inrikes 29 351 23 966 +22%
April utrikes 600 556 +8%
April totalt 29 951 24 522 +22%
Ack inrikes 96 233 85 757 +12%
Ack utrikes 4 521 2 450 +85%
Ack totalt 100 754 88 207 +14%

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.