Norwegians styrelse har godkänt linjer till Argentina

ei-lnj_flyaway-19-of-45
Norwegian Boeing 787 Dreamliner.

I förra veckan godkände Norwegians styrelse att koncernens argentinska dotterbolag etablerar baser, anställer nya medarbetare och lanserar nya linjer i Argentina. Uppstarten är dock beroende av myndigheternas godkännande.

”Argentina är en intressant marknad med stor potential och passar väl in i Norwegians globala strategi och erbjudande med låga priser på både korta och långa linjer. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet som vi har påbörjat i Argentina med att etablera nya baser, anställa många nya kollegor och framför allt ge det argentinska folket billiga flygbiljetter, både på inrikes- och utrikeslinjer”, säger Ole Christian Melhus, vd för Norwegian Air Argentina.

Norwegian etablerade att argentinskt dotterbolag i januari i år och har ansökt om drifttillstånd (Air Operator’s Certificate) för att kunna flyga i Argentina. Ansökan behandlas nu av myndigheterna. I ansökan beskriver Norwegian planerna för en omfattande verksamhet med både inrikes- och utrikesflygningar. Med dagens styrelsebeslut kommer Norwegian att påbörja rekrytering av administrativ personal i Argentina. Rekrytering av piloter och kabinpersonal påbörjas i slutet av sommaren.

Om myndigheterna godkänner ansökan kommer de nya linjerna lanseras och läggas ut till försäljning i slutet av året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.