SAS vinterprogram för 2017/18 presenterat

LN-RGH_SAS_Scandinavian_Airlines_Boeing_737-86N_takeoff_from_Polderbaan,_Schiphol_(AMS_-_EHAM)_at_sunset,_pic2
SAS Boeing 737-800.

Nu kommer SAS vinterprogram för säsongen 2017/2018 där satsningen på populära fritidsdestinationer fortsätter tillsammans med fler avgångar på de mest efterfrågade destinationerna. Lagom till vintersäsongen kommer även WiFi och flera av SAS nya kabiner vara installerade. 

När SAS vinterprogram inleds i slutet av oktober får Skandinaviens resenärer tillgång till flera nya destinationer, ett brett nätverk med fler avgångar på populära destinationer inrikes, inom Skandinavien, Europa samt till USA och Asien. Bland annat ökas antalet avgångar till både Italien och Spanien från Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Utöver inrikes- och Europaresor öppnar SAS en ny direktlinje från Stockholm till Miami och linjen från Köpenhamn till Boston flygs i vinter med SAS A330 vilket innebär en ökad säteskapacitet, dock minskas antalet avgångar ner.

”Vi arbetar på bred front med att fortsätta stärka erbjudandet till våra kunder. Bland annat genom våra nya kabiner nu även inom Europa, Skandinavien och inrikes, införandet av marknadens snabbaste WiFi och våra satsningar på mat och dryck. Förutom att vi under vintersäsongen flyger till populära semesterdestinationer och fortsätter vår satsning på Asien och USA, så ökar vi nu antalet avgångar på populära linjer såväl inrikes som inom Skandinavien och Europa”, säger Eivind Roald, Kommersiell Direktör, SAS.

Nya och fler linjer från Sverige till Europa och ökning på inrikesavgångar

Antalet direktlinjer mellan Sverige och Europa ökar och SAS kommer i vinter att flyga helt nya linjer mellan Stockholm och Eilat samt mellan Stockholm och Madeira (Funchal). Förutom de nya linjerna ökas frekvensen från Stockholm till Dublin och Las Palmas med en ytterligare avgång i veckan på respektive linje. Stockholm – Rom ökar från tre till fem avgångar i veckan.

I vinterprogrammet ökar frekvensen på den svenska inrikeslinjen mellan Arlanda och Göteborg från 12 till 13 dagliga avgångar, sträckan Arlanda – Malmö ökar från nio till tio dagliga avgångar, samtidigt som sträckan mellan Umeå och Göteborg ökar från två till tre avgångar per vecka.

Vinter- och norrskensturismen ökar

Den ökande norrskensturismen, har gjort att SAS nu ökar frekvensen till Nordnorge med en helt ny linje från Köpenhamn till Tromsö. De befintliga rutterna Oslo – Tromsö samt Stockholm – Tromsö ökar i kapacitet tack vare den stora efterfrågan på resor till nordligaste Skandinavien.

Spanien fortsatt populärt och Norge populärt hos italienska turister

I vinterprogrammet 2017/2018 ingår Oslo – Milano som nu blir helårslinje då efterfrågan på resor till Norge från de italienska turisterna är stor. Linjen Oslo – Milano fortsätter således även i vinterprogrammet vilket även linjen mellan Oslo och Turkiet gör. Sträckan Oslo till Aalborg blir en helårslinje med fem avgångar i veckan samtidigt som Oslo – Dublin och Oslo – Düsseldorf ökar avgångarna från sex till nio gånger i veckan, respektive två avgångar, tre dagar i veckan. Från Köpenhamn ökar antalet avgångar till bland annat Rom. För att möta efterfrågan från de finska resenärerna kommer även linjen Helsingfors-Malaga att läggas till vinterprogrammet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.