Rekordmånad för Växjö Småland Airport

Smaland_Airport
Växjö Småland Airport.

När antalet passagerare för april månad summeras konstaterar Växjö Småland Airport att det skett en ökning med hela 35 procent jämfört med samma månad föregående år. Det är den största ökningen i april månad på över tio år och tillväxttakten ser ut att hålla i sig.

”Det är främst de nya flyglinjerna till Tuzla och Gdansk, med Wizzair respektive Ryanair, som drar upp passagerarantalet, men även den traditionella chartern bokar bra. Vad vi kan se kommer passagerarantalet att öka i samma takt framöver och det enda orosmolnet som finns på himlen är det eventuella införandet av flygskatt”, säger Ulf Axelsson, vd Växjö Småland Airport.

Sammanlagt flög 19 001 passagerare till och från Växjö Småland Airport under april. Prognosen för 2017 är ca 230 000 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.