SAS EuroBonus firar 25 år

SAS_Scandinavian_Airlines,_Boeing_737-883,_LN-RPM_(14282237989)
SAS Boeing 737-800 med en EuroBonus målning.

I torsdags förra veckan var det 25 år sedan SAS introducerade ett av Europas första lojalitetsprogram. Det, som började som ett s.k. ”frequent flyer”- program, har idag utvecklats till ett av världens ledande lojalitetsprogram. 

SAS EuroBonus har vuxit kraftigt sedan lanseringen den 27 april 1992, och har idag nästan fem miljoner medlemmar. Varje år blir listan över samarbetspartners allt längre, till förmån för medlemmarna, som idag kan tjäna poäng på tusentals ställen. Poäng som kan användas till flygresor, hotell, hyrbil eller i SAS EuroBonus-shop.

”Idag har vi 4,8 miljoner EuroBonus-medlemmar och vi räknar med att vara uppe i 5 miljoner vid utgången av 2017. Hemligheten bakom den fantastiska ökningen är att vi, ända sedan starten, har lyssnat på våra kunder, vad de behöver och vad de vill ha. Vi strävar hela tiden efter att ge våra lojala kunder de bästa fördelarna och den bästa servicen”, säger Stephanie Smitt Lindberg, chef för produkt- och kundlojalitet på SAS.

SAS EuroBonus lanserades 1992 som ett flygbonusprogram, där SAS resenärer kunde tjäna poäng när de flög med SAS. Under åren har det ständigt tillkommit nya möjligheter att tjäna poäng och idag är programmet mycket mer än ett frequent flyer-program. 2002 kunde medlemmarna till exempel tjäna poäng på aktiviteter i samband med resor, som hyrbil och hotell. 2009 kunde SAS resenärer tjäna poäng på vardagsutgifter, som banktjänster, el och drivmedel och i mer än 10 år har samarbetet med American Express och MasterCard gjort det möjligt för medlemmarna att tjäna poäng varje gång de betalar med ett SAS co-branded kort.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.