Kina återupptar flyg till Nordkorea

Air_China_Boeing_737-700;_B-5226@HKG;31.07.2011_614mc_(6053221072)
Air China Boeing 737-700 som börjar flyga till Nordkorea efter ett par veckors uppehåll.

Så sent som för två veckor sedan drog Kinas statliga flygbolag in sina avgångar till Nordkoreas huvudstad. Nu meddelas att flygningarna ska börja igen skriver Dagens Nyheter.

I tisdags meddelade Air China att man återupptar flygningarna mellan Peking och Pyongyang från den 5 maj, dock med en kapacitetssänkning då det bara blir två flygningar i veckan med Boeing 737-700. Tidigare flögs det tre gånger i veckan mellan Kina och Nordkorea.

Om Peking vill använda flyget för att sända en politisk signal till Nordkorea, om deras agerande med sitt kärnvapenprogram, kan man snarare förbjuda det nordkoreanska flygbolaget Air Koryo att flyga till en rad kinesiska städer, menar Tong Zhao vid tankesmedjan Carnegie-Tsinghua Center i Peking, som CNN talat med skriver DN.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.