Monarch har premiär på Arlanda

Airbus_A320-200_Monarch_Airlines_GLA
Monarch Airbus A320 som kommer att flyga från Stockholm till Birmingham, Manchester och London Luton.

Idag torsdag är det premiär för det brittiska lågprisbolaget Monarch på den svenska marknaden med nya direktflyg till Manchester, Birmingham och London-Luton. Samtliga avgår från Stockholm/Arlanda.

Efterfrågan på resor till Storbritannien har ökat kraftigt de senaste åren. Under 2016 reste över 516 000 svenskar till Storbritannien från Swedavias tio flygplatser vilket innebär en ökning med 77 procent sedan 2010

Med Sverigelanseringen bidrar Monarch till att möta den ökade efterfrågan samt locka fler svenskar till att upptäcka Storbritannien, även utanför London. Den 28 april går de första turerna från Stockholm Arlanda, med direktförbindelser till musik- och sportstaden Manchester, multikulturella Birmingham samt Londonflygplatsen Luton med smidig tillgång till universitetsstäderna Cambridge och Oxford, såväl som till huvudstaden. Tidtabellerna har lagts för att göra det så enkelt som möjligt att planera in en weekendresa från Stockholm.

”Vi är väldigt glada över Monarchs lansering i Sverige och ser fram emot att välkomna svenskar till Manchester, Birmingham och London, tre perfekta weekend-destinationer med mycket att erbjuda från musik och mat till fotboll och shopping. Vi hoppas att svenska resenärer snabbt kommer att upptäcka vår höga servicegrad i kombination med bekväma avgångstider och låga priser”, säger Andrew Swaffield, VD för Monarch.

Flygen till Manchester och Birmingham kommer att avgå tre gånger i veckan (torsdagar, fredagar och söndagar) och till London-Luton två gånger i veckan (måndagar och fredagar) från Stockholm Arlanda. Samtliga tre linjer kommer att trafikeras på helårsbasis.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.