Rekordstort intresse för gotlandsresor i sommar – BRA växlar till större flygplan

dsc_3860-1
BRA Avro RJ 100 som kommer att flyga på flera linjer i sommar till Visby.

Gotland fortsätter att locka besökare från hela landet och 2017 ser ut att bli en ny rekordsommar för BRA. För att möta efterfrågan på resor sätter BRA in större flygplan under högsommaren.

I år flyger BRA till Visby från nio städer under sommaren, inklusive de tre året runt-linjerna (Stockholm, Göteborg, Malmö) men också sommarlinjer från Umeå, Sundsvall, Norrköping, Helsingfors, Ängelholm och nykomlingen Östersund.

Bokningsingången är betydligt större än föregående år vilket gör att BRA redan nu törs tro på en ny rekordsäsong för Visbytrafiken. För att möta efterfrågan kommer delar av sommartrafiken mellan Visby och Bromma, Malmö och Göteborg att flygas med större jetflygplan under högsäsongen. Flygplanen som är av modellen Avro RJ 100 har plats för 112 passagerare, vilket är 40 personer fler än de flygplan (ATR 72) linjen vanligtvis trafikeras med.

”Vi drar nytta av hela vår flotta och växlar över till större jetflygplan under delar av sommaren. Det gör att vi trots att vi har betydligt fler bokningar än föregående år fortfarande kan erbjuda bra priser under högsäsongen”, säger Sakarias Ronquist, regionchef på BRA.

Det är inte bara Bromma-, Göteborgs-, och Malmölinjerna som ökar, alla linjer utom Sundsvall (som ligger i linje med förra årets rekordsommar) visar just nu en positiv trend jämfört med förra året. Och nykomlingen Östersund har fått en bra start.

”Vi märker att Jämtlänningarna har upptäckt möjligheten att spendera sommardagar på Gotland. Men jag tycker inte att vi ska glömma att det också är en möjlighet för oss gotlänningar att besöka fjällvärlden under semestern. Det finns exempelvis fantastiska vandringsleder runt Åre”, säger Sakarias Ronquist.

BRA:s fem största linjer under sommaren 2017 (baserat på nuvarande bokningsläge):

1.Visby-Bromma

2.Visby-Göteborg

3.Visby-Malmö

4.Visby-Ängelholm/Helsingborg

5.Visby-Umeå

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.