Ny direktlinje till Warszawa från Göteborg

plattan_lounger
Göteborg Landvetter får ytterligare en förbindelse till Warszawa med LOT. Sedan tidigare flyger Ryanair och Wizz Air till den polska huvudstaden från Göteborg.

Den 28 augusti startar LOT Polish Airlines en direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa från Göteborg Landvetter Airport. LOT är det största flygbolaget i Central- och Östeuropa och genom navet i Warszawa får de svenska resenärerna tillgång till ytterligare 70 destinationer i LOTs utbud.

”Sedan 2015 har antalet resenärer från Göteborg till Polen mer än fördubblats och idag är siffran 75 000 resenärer. Därför är vi glada att få hälsa LOT välkomna till Landvetter som kommer att kunna erbjuda fler resenärer en snabb och smidig direktlinje till den trendiga och spännande staden Warszawa. Det är också en viktig linje för affärsresenärer i både Polen och Västsverige”, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

LOT Polish Airlines kommer att trafikera linjen i samarbete med det estniska flygbolaget Nordica. Flygplansmodellen är en Bombardier CRJ900 med plats för 88 passagerare. Avgångarna från Landvetter sker alla dagar i veckan utom söndagar kl 08.00 med ankomstid kl 09.40. Det är samma flygplan som ska flyga linjen Göteborg-Tallinn som kommer att flyga mellan Göteborg och Polen.

”Göteborg är en strategisk destination för affärstrafik till vårt nav i Warszawa. Vi ärden största linjeoperatören i Central –och Östeuropa. Vi vill nyttja den potential som det innebär till en vidare utveckling av trafiken i regionen. Bara i Polen kommer antalet passagerare att öka med minst 5 procent per år och det innebär att vi kan erbjuda fler attraktiva anslutningar”, säger Adrian Kubicki, kommunikationsdirektör på LOT Polish Airlines.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.