Nordica börjar flyga till Tallinn från Göteborg

ES-ACG
Nordica Bombardier CRJ 900 som ska börja flyga Göteborg-Tallinn.

I augusti startar det estniska flygbolaget Nordica en direktlinje till Tallinn från Göteborg Landvetter Airport med sex avgångar i veckan. Den nya direktlinjen möter inte minst efterfrågan från det västsvenska näringslivet som har ett stort utbyte med Estland. 

”Vi är glada över att kunna addera Tallinn som ny destination till vårt internationella utbud. Vi vet att det är en hög andel affärsresenärer som idag måste resa via Stockholm eller Helsingfors istället för direkt mellan Göteborg och Tallinn. Därför är det glädjande att kunna erbjuda det västsvenska näringslivet denna direktlinje. Vi väntar oss en jämn fördelning av svenska och estniska resenärer och ser fram emot att få välkomna alla nya besökare till Göteborg och allt staden har att erbjuda”, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Nordica kommer att trafikera linjen i samarbete med LOT Polish Airlines precis som man gör på bolagets alla linjer. Den första avgången blir 28 augusti och flygplansmodellen är en CRJ900 med plats för 88 passagerare. Det blir en morgonavgång från Tallinn som ankommer Göteborg 07.25 måndag till fredag. Returen flygs först på kvällen med avgång 22.00 från Göteborg och ankomst till Tallinn 00.25 måndag till torsdag samt söndagar.

”Nordica utökar nu sitt destinationsutbud med Göteborg, Sveriges näst största stad, och vi vänder oss till både affärs- och privatresenärer. Det har varit en stark efterfrågan på denna direktlinje så vi förväntar oss ett bra gensvar bland resenärerna. Estland har starka affärsförbindelser med Sverige och nu underlättar vi det utbytet och skapar ytterligare affärsmöjligheter”, säger Kristel Penu, Chief Commercial Officer på Nordica.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.