Regional Jet tar över ATR-produktion för SAS

OY-JZU_ATR_72_SAS_ARN
SAS ATR 72-600.

Som ersättare för Jet Time har SAS ingått ett avtal med Regional Jet, som från augusti kommer att flyga fyra stycken  ATR72-600 för SAS.

SAS har ingått i ett avtal med Regional Jet, som i första hand kommer att trafikera linjer till och från Köpenhamn med fyra ATR72-600. Den andra Jet Time-produktionen kommer att lösas genom en reduktion av trafik och omfördelar den befintliga kapaciteten till andra flygplanstyper.

”Vi har nu hittat den rätta samarbetspartnern till att ta över flygningarna för Jet Time. Vi ser fram emot samarbetet med Regional Jet, som är en kompetent och pålitlig partner och ett viktigt bidrag i vår wet lease-strategi”, säger Mikael Wångdahl, VP extern produktion, SAS.

Sedan november 2016 när avtalen med Jet Time sades upp, har det arbetats på att hitta en ny wetlease-operatör som kan trafikera SAS regionaltrafik med ATR72.

En rad flygbolag har varit med i förhandlingar kring kontraktet och valet har nu fallit på Regional Jet, baserat på ett antal parametrar. Bland annat har man gjort audits av SAS Quality and Compliance monitoring med mycket goda resultat.

Avtalet med Regional Jet är på sex år, men kan sägas upp efter tre. De fyra ATR72-600, som ska flyga för SAS, alla i SAS färger kommer främst bli bemannade med Köpenhamnsbaserad besättning med lokala avtal.

Regional Jet grundades 2015 som ett självständigt företag, som levererar wet lease tjänster till andra bolag. Företaget ägs av Nordic Aviation Group (Nordica) och LOT Polish Airlines (LOT). Idag har de åtta flygplan av Bombardier CRJ 700/900 för LOT och Nordica och kommer därmed att utvidga sin flotta med fyra flyg som skall flygas för SAS. Jettime flög åtta ATR 72-600 och tre ATR 72-500 för SAS som mest, men flyger idag med sex ATR 72-600 som ska fasas ut till och med augusti i år när Regional Jet tar över.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.