Fortsatt passagerarökning på Swedavias flygplatser

atv1kyfkiqzqem5tx7cn
Kiruna Airport växte mest av Swedavias flygplatser i februari, flygplatsen noterade en passagerarökning på 9 procent.

Resandet till och från Swedavias flygplatser fortsätter att öka. Under årets andra månad ökade antalet passagerare på Swedavias tio flygplatser med 3 procent jämfört med föregående år och totalt reste 2 857 200 resenärer till och från flygplatserna. Sex utav Swedavias flygplatser visade högre passagerarsiffror jämfört med samma period förra året. På Stockholm Arlanda Airport ökade utrikestrafiken med 6 procent i februari.

Under februari månad reste totalt 2 857 200 passagerare till eller från Swedavias flygplatser, vilket är en ökning med 3 procent jämfört med samma månad förra året.

1 774 300 passagerare reste utrikes under februari, även det en ökning med 6 procent jämfört med motsvarande period förra året. Februaristatistiken för inrikestrafiken visar däremot en minskning med 1 procent jämfört med februari 2016. 1 082 900 passagerare reste inrikes till eller från Swedavias flygplatser.

För Swedavias två största flygplatser innebar resandet i februari passagerarökningar jämfört med samma månad förra året. Drygt 1 768 700 passagerare reste till eller från Stockholm Arlanda Airport under februari i år, vilket är en ökning med 5 procent. På Göteborg Landvetter Airport reste 443 100 passagerare till eller från flygplatsen, vilket är en ökning med 1 procent jämfört med februari förra året.

Övriga passagerarökningar i februari noterades på:

  • Kiruna Airport som ökade totalresandet med 9 procent (till 30 200 passagerare)
  • Ronneby Airport som ökade totalresandet med 2 procent (till 19 000 passagerare)
  • Visby Airport som ökade totalresandet med 3 procent (till 26 000 passagerare)
  • Åre Östersund Airport som ökade totalresandet med 6 procent (till 52 700 passagerare)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.