4 miljoner passagerare har rest med Norwegians långlinjer

4 million pax on long haul at ARN
Norwegians långflygningar har nu haft över fyra miljoner passagerare.

Norwegian firar idag att över fyra miljoner passagerare har flugit med bolagets långlinjer mellan Europa och USA och Thailand sedan starten 2013. Totalt erbjuder bolaget nu 51 interkontinentala linjer.

Norwegians långdistansverksamhet startade i maj 2013, då lyfte det första direktflygen från Stockholm och Oslo till New York. Därefter har många nya interkontinentala linjer lanserats och totalt har nu hela 4,2 miljoner passagerare valt att flyga med bolagets långdistanslinjer mellan Europa och USA samt mellan Skandinavien och Thailand. Över 1,2 miljoner av dessa resenärer har flugit med Norwegians interkontinentala linjer till och från Stockholm.

”På mindre än fyra år har över fyra miljoner passagerare valt att flyga med oss mellan kontinenterna. Det visar att god kvalitet och prisvärda biljetter har tagits emot väl på marknaden. Norwegians långlinjer är inte bara positivt för resenärerna utan bidrar även positivt lokalt med ökad turism, fler jobb och ökad ekonomisk tillväxt på de destinationer vi flyger till. Vi har 30 Dreamliner i beställning och ser fram emot att lansera många spännande interkontinentala linjer i framtiden”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

För att fira den här milstolpen överraskade Norwegian fyra passagerare i Stockholm, London, Paris och Los Angeles som vardera får två stycken Premiumbiljeter till valfri långlinjedestination med Norwegian.

”Att bli passagerare nummer fyra miljoner på Norwegians långlinjer känns fantastiskt. Det är särskilt roligt just idag eftersom vi är på väg till Bangkok för att gifta oss. Vilken fin bröllopspresent”, säger Hanna Anderssson som överraskades på Stockholm Arlanda flygplats.

Om Norwegians långlinjer
Idag erbjuder Norwegian direktflyg mellan Skandinavien och åtta destinationer i USA samt mellan Skandinavien och Bangkok i Thailand. Norwegian erbjuder även direktflyg mellan London och USA samt mellan Paris och USA. Från och med juni börjar Norwegian flyga direkt mellan Barcelona och USA. Dessa linjer trafkeras av Norwegians Boeing 787 Dreamliner.

För två veckor sedan lanserade Norwegian tio nya transatlantiska linjer mellan USA:s östkust och Irland, Nordirland och Skottland och förra veckan lanserade bolaget två nya linjer mellan Bergen och amerikanske östkusten. Dessa linjer ska trafikeras med bolagets helt nya flygplansmodell Boeing 737 MAX.
Norwegians långdistanslinjer från Stockholm Arlanda:
Stockholm (ARN) – New York (JFK)
Stockholm (ARN – Los Angeles (LAX)
Stockholm (ARN) – Fort Lauderdale (FLL)
Stockholm (ARN) – Las Vegas (LAS)
Stockholm (ARN) – Oakland San Francisco (OAK)
Stockholm (ARN) – Puerto Rico (SJU)
Stockholm (ARN) – Bangkok (BKK)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.