Nextjet lämnar Västerås

Transporte-Aeropuerto-Västeras
Västerås Airport blir återigen av med ”feederlinjer” till större hubbar i Europa.

Västerås Airport har svårt att behålla reguljära flyglinjer. Nu lämnar Nextjet flygplatsen och linjerna till Helsingfors och Köpenhamn (som inte har startat ännu) läggs ned från 27 mars.

Nextjet har flugit sträckan Västerås – Helsingfors sedan september 2016. Bakgrunden till att Nextjet började trafikera linjen var den upphandling som Västerås Airport genomförde, vars avtal skulle sträckt sig över två år. Västerås Airport valde att säga upp avtalet bara en månad efter att trafiken startats varpå Nextjet valde att fortsätta trafikera linjen. Som ett led i att hitta en långsiktigt hållbar lösning för Västerås inleddes diskussioner om en kompletterande trafik till Köpenhamn som skulle ha startat den 27 mars.

Bakgrunden till beslutet att avveckla trafiken till och från Västerås är enligt Nextjet att intresset och bokningsingången för linjerna visat sig vara långt mindre än förväntat.

”Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att ta ett sådant här beslut. Linjen hade kunnat utgöra en viktig del av regionens infrastruktur. Samtidigt driver vi, sedan avtalet sades upp, linjerna kommersiellt och måste därmed hitta en lönsamhet för att kunna bedriva trafik över tid”, säger Henning Lindberg, marknads- och linjenätsansvarig på Nextjet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.