Norwegian med en passagerartillväxt på 12 procent i februari

737 - Wenche Foss
Norwegian Boeing 737-800.

Norwegians trafiksiffror för februari visar att närmare 2,1 miljoner passagerare flög med bolaget förra månaden, en ökning med 12 procent jämfört med samma period förra året. De interkontinentala flygningarna bidrar starkast till tillväxten med en passagerarökning på 53 procent.

Totalt valde 2 090 343 passagerare att flyga med Norwegian under februari, 218 947 fler än samma månad förra året som dessutom var en dag kortare. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 24 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 22 procent. Kabinfaktorn var på 86,3 procent, upp 0,7 procentenheter.

– Vi är mycket nöjda med att fler resenärer väljer att flyga med Norwegian även i februari. Den största tillväxten den här månaden är på de kontinentala linjerna som blir allt viktigare för bolagets globala expansion, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,6 procent av de planlagda flygningarna i februari. Punktligheten var på 73,6 procent.

Förnyelse av Norwegians flygplansflotta fortsätter under 2017. I februari levererades tre fabriksnya Boeing 737-800. Totalt i år levereras nio Boeing 787-9 Dreamliner, 17 Boeing 737-800 och sex Boeing 737 MAX till Norwegian. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.