Almedalsflyg från Trollhättan/Vänersborg

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340.

Under 2015 och 2016 startade Nextjet därför direkttrafik till Visby under Almedalsveckan från Karlstad, Jönköping och Västerås. Trafiken blev en succé och linjerna blev snabbt väldigt populära, detta gör att fler destinationer får chansen, och nu är det Trollhättan/Vänersborg.

Efterfrågan på resor till Visby under Almedalsveckan är enorm. Antalet besökare har stadigt ökat de senaste åren och att ta sig till och från Visby under veckan är svårt då tillgången på resor inte fullt ut motsvarar efterfrågan. Under flera år har Trollhättan/Vänersborg flygplats haft kontakt med företag och organisationer som efterfrågat och visat ett stort intresse för direkttrafik till Gotland. Därför har Nextjet i samarbete med delar av näringslivet i Fyrstadsregionen beslutat att komplettera redan befintlig trafik med den nya linjen. Trafiken pågår mellan den 03 juli och 06 juli.

”Vi är glada att äntligen få meddela att lösningen finns på plats”, säger Anna Råhnängen, flygplatschef på Trollhättan- Vänersborgs flygplats. ”Nu gäller det att många bokar in sig så att vi kan få en fortsättning på den här typen av flyg”.

Tidtabellerna är anpassade för utresa i början av veckan och för hemresor i slutet av veckan men passar också semesterfirare på väg till eller från Gotland.

”Vi vet att Almedalsveckan är oerhört populär och att många har svårt att ta sig till Visby under dessa dagar. Eftersom vi haft ett väldigt positiv gensvar på våra tidigare satsningar som i mångt och mycket liknar denna och nu etablerat en god kontakt med näringslivet i regionen var beslutet enkelt. Det känns jätteroligt att kunna erbjuda denna typ av produkt i Fyrstadsregionen”, säger Henning Lindberg, marknadschef, Nextjet

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.