BRA: Nej till flygskatt, ja till ett hållbart flyg

dsc_3931-1
BRA ATR 72-600.

BRA delar regeringens ambition om att minska flygets klimatpåverkan. Men vihar väsentligt skild syn på hur vi ska åstadkomma en varaktig och väsentlig minskning av utsläppen skriver BRA i ett pressmeddelande.

BRA menar att vägen dit handlar om mer klimateffektiva flygplan, biobränsle och rakare flygvägar. BRA har visat att den vägen är möjlig att gå och att den ger betydligt större klimateffekt än en beskattning av passagerare. Den första februari premiärflög bolaget till Umeå med ATR 72-600, som är världens mest klimateffektiva flygplan. Dessutom fylldes bränsletankarna med 45 procent biobränsle och den totala reduktionen av fossila koldioxidutsläpp minskade med 67 procent per passagerare.

Tyvärr kommer en flygskatt att få motsatt effekt och försena omställningen till ett hållbart flyg. BRA avstyrker därför förslaget om en flygskatt och välkomnar istället ett samarbete mellan regering, myndigheter, flygindustrin och forskningen för ett fossilfritt inrikesflyg skriver bolaget i ett pressmeddelande.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.