Norwegian lanserar 10 nya transatlantiska linjer

737-8-max-erik-bye
Norwegian Boeing 737 MAX.

Norwegians globala tillväxt fortsätter med lansering av 10 nya transatlantiska linjer mellan USA:s östkust och Irland, Nordirland och Skottland. Linjerna ska trafikeras med bolagets helt nya flygplansmodell Boeing 737 MAX.

Med dagens lansering erbjuder Norwegian totalt 48 linjer mellan Europa och USA. Det är Norwegians EU-bolag, Norwegian Air International, som ska flyga de nya transatlantiska linjerna. Lanseringen kommer efter att EU-bolaget Norwegian Air International har fått de nödvändiga tillstånden från amerikanska myndigheter.

”Vi är väldigt glada över att lansera tio nya transatlantiska linjer. Våra nya direktlinjer kommer att bidra till att tusentals resenärer kan flyga billigt och bekvämt mellan kontinenterna. Norwegians nya linjer är inte bara positivt för resenärerna utan bidrar även positivt lokalt i USA, Irland, Nordirland och Skottland med ökad turism och fler jobb. Vi vill rikta ett stort tack till myndigheter, konsumentorganisationer, politiker, flygplatser och turistorganisationer som har stöttat vårt EU-bolags USA-ansökan och rätten att erbjuda transatlantiska flygningar till ett lågt pris”, säger Norwegian koncernchef, Bjørn Kjos.

De nya linjerna kommer att gå från Providence i närheten av Boston, Stewart norr om New York och Bradley i delstaten Connecticut till Belfast i Nordirland, Edinburgh i Skottland samt till Dublin, Cork och Shannon på Irland.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.