Högt tryck på resor till Åre/Östersund från Malmö

dsc_3860-1
BRA Avro RJ 100 som används på linjen Malmö-Åre/Östersund.

Allt fler sydsvenskar tar flyget till fjällen. Hittills har antalet resenärer på BRA:s direktlinje från Malmö till Åre/Östersund ökat med hela 20 procent jämfört med samma period i fjol, vilket innebär att nästan 2 700 personer hittills flugit på linjen. Under sportlovet har BRA satt in extra avgångar för att kunna möta den stora efterfrågan.

Det är bra tryck i resandet mellan Malmö och Åre/Östersund i vinter. I år har 20 procent fler valt att flyga direkt mellan Malmö och Åre-Östersund jämfört med i fjol. Den stora tidsbesparingen är en stor anledning till ökningen.

”Vi är glada att allt fler har upptäckt fördelen med att flyga till och från fjällen i vinter. Den stora tidsbesparingen innebär att du istället för att transportera dig faktiskt kan använda tiden i skidbacken, något som många upptäckt. Vi ser också en ökning av antalet danskar på linjen, vilket är mycket glädjande”, säger Pernilla Lyberg, regionchef Malmö hos BRA.

För att möta den ökade efterfrågan, inte minst under sportlovet, har BRA satt in extra avgångar under v 8. Om den ökade kapaciteten inte skulle räcka så finns det alltid en möjlighet att åka till Åre/Östersund via Bromma flygplats skriver BRA i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.