Miljöfond vid resor från Karlstad

karlstad_flygplats
Karlstad Airport.

Karlstad Airport var den första flygplatsen i världen med en stationär tankanläggning för bioflygbränsle. Anläggningen invigdes i maj 2014 och i samband med det gjordes den första reguljära flygningen i Sverige med bioflygbränsle från flygplatsen. Den nationella fonden Fly Green Fund bildades 2015. Nu har en regional fond skapats som ger värmlänningarna möjlighet att på ett enkelt sätt klimatkompensera sina flygresor.

”Vi tror på lokalt engagemang och att du som resenär ser nyttan nära dig. Karlstad var ett naturligt val eftersom de var först med bioflygbränsle och dessutom finns flera av våra företagskunder här – som Löfbergs, Resia och Paper Province”, säger Maria Fiskerud och fortsätter:

”En flygresa mellan Karlstad-Stockholm, om du vill flyga på 100 % biobränsle, räknar vi med en kostnad 270 kronor enkel biljett. 220 kr går till bränsle och 50 kr går till utveckla lokalproduktion av bränsle. Och alla pengar används i Värmland”, säger Maria Fiskerud, VD på Fly Green Fund.

Och Karlstad har ambitionen att även i fortsättningen ligga långt fram i utvecklingen mot ett mer hållbart flygresande.

Vi gör nu en nystart med vårt miljöarbete och jag hoppas att det är många värmlänningar som vill vara med och bidra till fonden och på så sätt minska sin miljöpåverkan”, säger Hans Wennerholm tf. VD på Karlstad Airport.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.