För höga avgifter på Kastrup, SAS kräver pengar tillbaka

CPH_LUFTHAVNEN_2011_(ubt)
Kastrup.

Köpenhamns flygplats, Kastrup tar för mycket betalt i avgifter från flygbolagen, det anser SAS som tillsammans med en rad andra flygbolag nu kräver tillbaka pengar från flygplatsen skriver NFÖ.

Varje gång ett flygbolags flygplan startar eller landar på Kastrup betalar de en avgift som bland annat går till drift av flygplatsen, säkerhetskontroller och bagagehantering. Men avgifterna är alldeles för hög anser bolagen och kräver tillbaka 2,5 miljarder danska kronor.

”Vi anser att avgifterna är alldeles för höga på Köpenhamns flygplats. Vi betalar omkring 2–3 gånger så mycket för att vara på Köpenhamns flygplats, som vi gör på flygplatserna i Stockholm och Oslo”, säger Mariam Skovfoged, pressansvarig på SAS, till dr.dk.

Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsansvarig på Köpenhamns Flygplats, har dock inte förståelse för flygbolagens missnöje. Han menar att de är billiga om man jämför med övriga stora flygplatser i Europa skriver Nytt från Öresund.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s