170 000 fler passagerare flög med SAS

S-8.1
SAS kabinfaktor för januari 2017 är all-time high för SAS.

Fler väljer att resa med SAS och i januari reste totalt 2 miljoner passagerare med SAS, en ökning med 9,4 procent jämfört med föregående år. SAS totala kabinfaktor förbättrades samtidigt med 4,8 procentenheter till 70,1 procent, den högsta någonsin för en januarimånad. 

SAS fokuserar och utvecklar sin produkt och nätverk för de som reser ofta. I linje med den strategin har SAS under de senaste åren utökat erbjudandet på de interkontinentala linjerna samt på fritidsorienterade linjer inom Europa, vilket efterfrågas av denna målgrupp. Satsningarna har tagits emot positivt och fler resenärer än någon tidigare januarimånad flög på SAS interkontinentala linjer under månaden.

Under januari ökade SAS totala trafik med cirka 20 procent. Tillväxten var störst på de interkontinentala linjerna där trafiken ökade med 33 procent. På de skandinaviska och europeiska linjerna ökade trafiken med 15 procent med en god tillväxt inom fritidsresandet. SAS inrikeslinjer hade en trafikökning på över 7 procent.

”Den positiva tillväxten från hösten fortsatte under januari, vilket är glädjande och visar att kunderna uppskattar vårt utökade nätverk och erbjudande. Samtidigt sjunker yielden och är på en historiskt låg nivå. Med rådande betalningsvilja hos kunderna måste SAS skapa samma förutsättningar som sina konkurrenter för att kunna ta del av de spännande tillväxtmöjligheterna i marknaden. Vi måste därför arbeta med att effektivisera SAS och som ett komplement till vår produktion i Skandinavien kommer vi därför att öppna baser i London och Spanien”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.