Pepparsprej stängde Hamburg flygplats

65l8ztgf2utwmjsbf1ocrry2t6s
Resenärer som väntar utanför Hamburgs flygplats efter att pepparsprej spridit sig i ventilation. FOTO: Axel Heimken /DPA/AP/TT.

Det var sannolikt pepparsprej som gjorde att flygplatsen i Hamburg tvingades stänga i en drygt en timme under gårdagen efter att många resenärer och anställda klagat på sveda i ögonen och luftvägarna. Nio personer fördes till sjukhus.

Enligt räddningstjänsten har en patron för pepparsprej hittats och troligen har substansen sedan spritts via ventilationssystemet, skriver den tyska tidningen Der Spiegel.
Det var i området för säkerhetskontroller av passagerare och handbagage som problemen uppstod. Totalt klagade 68 personer på sveda i ögon och luftvägar och att de känt en stark lukt. Nio personer fördes till sjukhus.

Sannolikt har någon tömt patronen antingen oavsiktligt, för att skämta eller för att ställa till besvär. Flygplatsen evakuerades ungefär klockan 12.30 på söndagen och samtidigt stängdes tillfartsvägarna och tågtrafiken till flygplatsen. Vid klockan 13.45 fick de hundratals resenärerna som väntat ute i kylan strömma in i terminalbyggnaderna igen, skriver Reuters.

Enligt flygplatsoperatören, Flughafen Hamburg GmbH, stördes totalt 13 flygningar av stoppet, varav två omdirigerades till Bremen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.