Världens längsta flyglinje just nu går mellan Qatar & Auckland

qatar_airways_boeing_777-200lr_koch-2
Qatar Airways Boeing 777-200LR (Long Range).
Ett Qatar Airways-plan av typen Boeing 777-200LR har anlänt till Nya Zeeland efter världens längsta linje för reguljärt passagerarflyg.

”Vi har officiellt landat i Auckland”, twittrade flygbolaget när flighten QR920 ankommit till landets största stad klockan 7.15 på söndagsmorgonen, 15 minuter före utsatt tid.

Resan med Boeing 777:an, som lyfte från Qatars huvudstad Doha, tog 16 timmar och 23 minuter och gick genom tio tidszoner, men faktiskt bara över fem länder. Sträckan som flögs var 1 453 mil (7850 nm).

På grund av jetströmmarna på hög höjd kommer återresan att ta ännu längre tid, cirka 17 timmar och 30 minuter, enligt flygbolaget. Planet hade fyra piloter ombord, 15 personer i den övriga besättningen och hade plats för 259 passagerare.

Den lyckade flygningen innebär att det gamla världsrekordet blev kortlivat. I mars i fjol invigde bolaget Emirates sin dåvarande rekordrutt från Dubai i Förenade arabemiraten till Auckland, en sträcka på 1 420 mil. Det nuvarande rekordet väntas stå sig till 2018 då Singapore Airlines börjar flyga Singapore-New York, en linje som bolaget tidigare har flugit, som är 1 534 mil (8 288 nm) lång.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.