Flygplats i Dubai byggs ut

al-maktoum-international-airport-r110315-1
Al Maktoum Internationlas utbyggnadsplaner.

Med sina 83,6 miljoner passagerare under förra året har Dubai redan världens största flygplats för internationell trafik. Men nu ska systerflygplatsen Al Maktoum byggas ut för 220 miljoner passagerare per år.

Dubai är alltså världens största flygplats för internationella flygningar, men inte när man räknar med inrikesflygningar. Då hamnar Dubai på en tredje plats efter Atlanta (101 miljoner) och Peking (94,3 miljoner). Men för att ha möjlighet att bli världens största flygplats ska nu Al Maktoum International byggas ut.

Al Maktoum International öppnades 2013 och används idag främst till frakt och lågprisflygningar. Bland annat flyger Wizz Air från flera platser i Östeuropa till Al Maktoum International i Dubai. Men år 2025 kommer Al Maktoum International att ta över från Dubais nuvarande International Airport och då räknar man med att ha 120 miljoner passagerare årligen. Men byggplanerna för Al Maktoum slutar inte vid 120, nu har besluts tagit att flygplatsen ska byggas ut för att ha en kapacitet på 220 miljoner resenärer per år.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.