SAS öppnar baser i Storbritannien & Spanien

csm_first_a320neo_for_sas__e5b7c4f0ca
SAS Airbus A320neo kommer bli flygplanen som baseras i London och Spanien.

SAS gör nu verklighet i de planer som funnits om att öppna nya besättningsbaser utanför Skandinavien. Nu är det klart att ett luftfartstillstånd på Irland etableras och baser i London och Spanien kommer att öppnas för flygningar till Skandinavien. 

För att långsiktigt säkerställa lönsamhet på viktiga trafikströmmar och aktivt ta del av den växande fritidsmarknaden behöver SAS ha samma förutsättningar som övriga aktörer i marknaden skriver bolaget i ett pressmeddelande. SAS har därför beslutat att etablera ett nytt luftfartstillstånd (AOC) på Irland med operativa baser i London och Spanien. Ambitionen är att ha den nya verksamheten i drift från vintern 2017/2018, på ett mindre antal avgångar som ett komplement till SAS nuvarande produktion.

”I linje med strategin att fokusera på de kunder som reser ofta till, från och inom Skandinavien kommer huvuddelen av SAS flygverksamhet även framöver att vara baserad i Skandinavien. Genom etablerandet av nya baser kan vi komplettera vår produktion i Skandinavien och på sikt bygga ett ännu bredare nätverk och överlägsen tidtabell till förmån för våra kunder”, säger Rickard Gustafson, SAS VD och koncernchef.

Flygplanen som baseras i London och Spanien, nya Airbus A320neo, kommer att ha samma kunderbjudande och utseende som SAS övriga flygverksamhet med motsvarande krav på säkerhet och standarder. Mindre uppstartskostnader för det nya luftfartstillståndet och nya baserna förväntas belasta resultatet inledningsvis. Den ekonomiska effekten från verksamheten på baserna kommer till en början av vara liten, men kommer successivt öka i takt med att verksamheten utvecklas.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.