Flyg till USA tvingas byta ut besättningar

lufthansa_boeing_747-400_d-abvu_at_denver_international_airport_1
Lufthansa Boeing 747 i Denver.

Det amerikanska stoppet för personer från vissa muslimska länder skapar kaos, också för flygbolag över hela världen som tvingas byta ut personal på sina flygningar till USA.

Det är inte bara flygbolag från de arabiska länderna som tvingats planera om personalens scheman baserat på vilka länder de kommer ifrån. Också europeiska flygbolag som Lufthansa har tvingats stuva om bland personalen inför sina USA-flygningar uppger Expressen.

Emirates flyger till elva amerikanska städer dagligen. Enligt bolaget har man ”gjort de nödvändiga justeringar som behövs för att leva upp till de nya reglerna”.

Hela flygvärlden har hamnat i chock efter beslutet i USA om inreseförbud för vissa muslimska länder, och det pågår just nu ett stort arbete hos bland annat Emirates, Lufthansa och Etihad Airways för att kunna genomföra flygningar till USA.

”Jag kan inte påminna mig något liknande. Det här har orsakat förvirring och osäkerhet, inte bara för resenärerna men också för flygbolagen i deras praktiska arbete”, säger flygkonsulten John Strickland till nyhetsbyrån Reuters.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.