Nextjet sätter in jet & storsatsar på Luleå med linje till Sundsvall och Göteborg

7329_c-fxhc_reinhard_zinabold_hamilton_10-apr-2016_1024
Voyager Airways CRJ 200 som ska flyga för Nextjet. FOTO: Reinhard Zinabold

Nextjet och Arctic Airlink har flugit sträckningen Oulu – Luleå – Tromsö sedan januari 2015. Beläggningen har hela tiden ökat och linjen nyttjas såväl av affärsresenärer som av turister och privatresenärer. Från den 13 mars blir det jettrafik på linjen samt en utökning av Nexjets linje mellan Sundsvall och Göteborg till Luleå.

Från den 13 mars sätts en CRJ 200 med plats för 50 passagerare in på linjen Oulu – Luleå – Tromsö. Restiden kortas och komforten höjs. Samtidigt ändras slingningen och sträckningen kommer att utgå från Luleå och gå till Tromsö via Oulu.

Med samma typ av flygplan och utgåendes från Luleå startas även den 13 mars en linje till Göteborg via Sundsvall. Behovet av resor mellan Luleå och Göteborg är stort, närmare 50 000 resenärer reser mellan städerna årligen. Genom fler avgångar mellan Luleå och Göteborg knyts städerna ihop än mer och behovet av resor tillgodoses. Dessutom ges det möjlighet att resa till Sundsvall från Luleå, något som så sent som 2014 var möjligt. Då var linjen mycket uppskattad och antalet resenärer uppgick till över 8000.

”Det känns jättekul att kunna presentera vår nya satsning i Luleå och för Arktiska Europa. Vi har under lång tid haft en mycket god relation med näringsliv, besöksnäring och Norrbottens Handelskammare i regionen och vet att behovet av snabba flygtransporter mellan de tre Arktiska städerna är stort. Att vi dessutom kan erbjuda både Sundsvall och Göteborg som resmål är en styrka. Vi ser en stor tillväxtpotential i för alla tre linjer och tror att jet-flygplanet kommer att tas emot med öppna armar”, säger Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet.

Den CRJ 200 som ska flyga från Luleå kommer Nextjet att hyra in från kanadensiska   Voyageur Airways som är ett charterbolag med bas i Ontario.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.