Norwegian ökade mest i spanskt rekordår

norwegian_ei-fhk_boeing_737-8jp_22031877479
Norwegian Boeing 737-800.

Antalet flygresenärer i Spanien uppgick förra året till 230,22 miljoner, vilket är rekord. 

 De spanska flygplatserna registrerade 2016 en ökning av antalet passagerare med elva procent, jämfört med året före. Det totala antalet resenärer överstiger den tidigare rekordsiffran, från 2007, med nära 20 miljoner.

Antalet flygningar uppgick till drygt två miljoner, vilket var en ökning med sju procent jämfört med 2015. Det flygbolag som hade flest passagerare är åter Ryanair, som även blev Europas största flygbolag under 2016, med 34,7 miljoner, följt av Vueling med 22,6 miljoner. Norwegian återfinns på sjunde plats på den spanska marknaden, med 6,8 miljoner resenärer till och från Spanien och var det bolag som växte mest under året, med hela 29,7 procent. Norwegian har under förra året etablerat många nya linjer från Spanien till destinationer i Storbritannien, Skandinavien och Tyskland. Dessutom kommer bolaget börja att flyga långlinjer från Spanien under året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: