Nya långlinjer & fler flygningar från Lappland i vinter för Finnair

oh-lxi_finnair_airbus_a320-214_-_cn_1989_taxiing_15july2013_pic-002
Finnair Airbus A320.

Finnair fortsätta att expandera. Nu annonserar bolaget att man planerar att starta fyra nya långlinjer under 2017, och dessutom flyga nya linjer från finska Lappland till flera europeiska destinationer.

Finnairs leveranser av tre nya Airbus A350 i år gör det möjligt att utöka antalet långlinjer. Därför har Finnair nu bestämt att starta totalt fyra nya långlinjer från Helsingfors. Linjerna ska flygas mellan november i år och mars 2018 med både Airbus A330 och A350, och linjerna som det handlar om är: Helsingfors-Havana Kuba, Puerto Plata Dominikanska Republiken, Puerto Vallarta Mexiko och Goa i Indien. Flygningarna till Havana och Goa kommer att flygas två gånger i veckan medan Puerto Plata och Puerto Vallarta får en avgång i veckan.

Förutom nya långlinjer kommer Finnair också att ännu en gång utöka europanätet. Från och med mitten av december till slutet av mars kommer bolaget att starta nya flyglinjer från tomteland i norra Lappland till London, Paris, Frankfurt och Zürich. Linjerna ska flygas från Kittilä och Ivalo som stadigt ser ett ökat antal resenärer. Finnairs flygningar till London kommer att gå till Gatwick flygplatsen och ska flygas från Ivalo med avgångar på torsdagar och söndagar. Paris, Frankfurt och Zürich kommer att flygas från Kittilä med en avgång i veckan på alla linjer. Alla Finnairs nya linjer till Lappland kommer att flygas med Airbus A320/A321.

Dessutom utökar Finnair antalet avgångar på flygningar till norra Finland från Helsingfors och bolagets nav. Det blir ytterligare tre avgångar i veckan under vintersäsongen till Rovaniemi, fyra nya avgångar till Ivalo respektive Kittilä samt en extra avgång i veckan till Kuusamo.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.