BRA börjar flyga till och från Växjö på lördagar

1280px-smaland_airport
Växjö Småland Airport får lördagsflygningar till och från Bromma med start i april.

Flygbolaget BRA växlar upp i Växjö. Från och med 1 april börjar BRA med avgångar på lördagar. Det blir en flygning åt varje håll mellan Växjö och Bromma flygplats. Stor efterfrågan på just lördagsavgångar är anledningen till utökningen.

”Vi har fått flertalet förfrågningar från våra kunder om att kunna flyga på just lördagar. Därför är vi extra glada att kunna erbjuda detta till våra kunder och därmed också stärka regionens tillgänglighet. Vi startar flygningarna den 1 april och hoppas givetvis på stor uppslutning”, säger Torbjörn Gregorioff, ny regionchef för BRA i Växjö

Under 2016 satte BRA nytt rekord på linjen till och från Växjö. Över 8 000 fler kunder flög på sträckan 2016 än 2015. Därmed slogs alla tiders rekord på sträckan Växjö-Bromma. Totalt flög nästan 71 000 mellan Växjö och Bromma 2016.

Lördagsavgångarna flygs av Nextjet med SAAB 340 med plats för 32 passagerare. Den avgår från Bromma kl. 09.00 ankomst Växjö 10.00.  Sedan avgång från Växjö kl. 10.25 ankomst Bromma 11.25.

Vid årsskiftet tog tidigare regionchefen Anna Soltorp steget till att bli hållbarhetschef för BRA. Torbjörn Gregorioff blev ny regionchef för Växjö. Han är sedan tidigare även regionchef i Ängelholm och Halmstad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.