Ja till bidrag för ny flyglinje från Örebro

1024px-aeroport_de_dusseldorf
Düsseldorf Airport.

Nämnden för regional tillväxt i Örebro beviljade under måndagen Örebrokompaniet AB drygt två miljoner kronor i projektmedel för projektet Flygcharter ORB. Projektets målsättning är att utveckla Örebro Airport som hubb för inkommande chartertrafik från Tyskland till mellersta Sverige; Örebro, Dalarna och Värmland.

Idag saknas ett direktflyg till Örebroregionen från Tyskland. Förutom Norge är Tyskland den största utlandsmarknaden för turism både i Sverige och i Örebroregionen. En första linje till Tyskland från Örebro är tänkt att bli Düsseldorf, som är en av Air Berlins hubbar, men även Lufthansa Group har stor närvaro på flygplatsen. Detta gör att en linje från Örebro till Düsseldorf når stora delar av den tyska marknaden, men även områden i Österrike och Schweiz.

Linjen till Düsseldorf ska startas i samarbete med flera tyska researrangörer som då ska erbjuda olika paketresor. Det är i nuläget oklart när flyglinjen mellan Örebro och Düsseldorf ska starta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.