Air India-linje till Köpenhamn kan gå till Stockholm istället

air_india_boeing_787-8_on_final_into_lhr
Air India är medlemmar i Star Alliance precis som SAS. Här Air India Boeing 787.

Air India tillkänna gav i förra veckan att man ska börja flyga från Delhi till Köpenhamn. Men nu kan det vara så att linjen är på väg att flyttas till Stockholm istället. Detta rapporterar check-in.dk.

Köpenhamns flygplats, Kastrup, har ännu inte gått ut och bekräftat att Air India börja flyga till Köpenhamn med bolagets Boeing 787 Dreamliner fyra gånger i veckan med start senare i år. Detta har lett till spekulationer om att Air Indias första nordiska linje inte blir Köpenhamn utan istället Stockholm, som enligt check-in.dk ännu inte gett upp kampen om en linje till Indien.

En orsak till att Stockholm nämns som nya Air India destination istället för Köpenhamn är att Stockholm finns med på bolagets hemsida när man ska boka en flygning. Däremot finns inte Köpenhamn med.

Air India vill ha en linje till Köpenhamn eller Stockholm och dessutom i tätt samarbete med SAS. Detta kan också vara en orsak till att det tar lång tid att tillkänna ge destinationen, och just Köpenhamn står inte lika starkt som hubb när det gäller ett samarbete med SAS. Detta för att både Stockholm och Köpenhamn är starka SAS hubbar. Stockholm har dessutom en större marknad av människor som bara vill resa mellan Norden och Indien, och då är Air India inte beroende av transferpassagerare på samma sätt som om Köpenhamn blir destination.

Dock kan en trekantslinje vara på gång, och då handlar det om Delhi-Stockholm-Köpenhamn-Delhi som ska trafikeras. På detta sätt får Air India både en stark point to point marknad i Stockholm samt bra transfermöjligheter i Köpenhamn.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.